INSPIRATIONSFÖRELÄSNING OM ATT SADLA OM MITT I LIVET

INSPIRATIONSFÖRELÄSNING: Ett annorlunda perspektiv - Hur vågar jag avstå en månadslön långt över 40 000 kr/månad och åter börja studera? Hur tänker jag då? (Se blogginlägg under etiketten Idé,Välkommen att kontakta mig på studingrid@gmail.com

torsdag 3 september 2015

Jag blir lycklig, på riktigt, när mina vänner lyckas med sina drömmar!


Godkväll!
En av de härligaste saker jag vet är att se andra människor lyckas med sina drömmar. Jag borde nog ha studerat flitigt idag, men sociala relationer är också så viktigt. Jag har en väninna som jag tycker så mycket om och vi båda är överens om att vi borde träffas oftare, men ni vet hur det är, vardagen är ofta fylld. Idag lyckades vi i alla fall få till det. I tre timmar har vi njutit av kvalitetstid tillsammans på ett av Skövdes caféer.
Vår stora gemensamma nämnare i livet är hästar, det är genom hästintresset vi blivit vänner. Vi är lika som människor och samtidigt väldigt olika och det är härligt.

Jag är så imponerad av den här kvinnans förmåga och engagemang gällande att arrangera mässor. Ibland är det bröllop, andra gånger gamla bilar och nu har hon en Jakt och Fiskemässa i Forsvik på gång, redan nästa helg. Forsvik ligger en bit utanför Karlsborg i Gamla Skaraborgs Län, åk gärna dit och kolla vad hon har på gång!

Jag fortsätter också att njuta i fulla drag av min fantastiska föreläsare, Katja Valli, i kursen Evolutionspsykologi (se gårdagens inlägg).

Det som är så underbart med seriös vetenskap är att den är just seriös.
I dagens föreläsning tar Katja bland annat upp vilka kritiska röster som höjts mot denna forsknings-disciplin. Hon går noga igenom olika slags kritiska synpunkter och förklarar varför viss kritik är viktig och bör tas på allvar medan annan kritik inte är så viktig då den inte bygger på vetenskap, utan mer på "känsla". Oerhört intressant.

Jag erkänner att jag ställer en kontrollfråga och jag blir mycket nöjd med det ärliga och kompetenta svaret Hon ger mig. Slut-testet utfört, check, även om jag redan var övertygad om att jag kan lita på henne, men jag ville ändå få det bekräftat.

Ja, den här föreläsaren har min totala uppmärksamhet och fulla förtroende på alla sätt.
Livet känns härligt efter mitt socialiserande med min vän och genom att också försöka hjälpa min vän på mitt lilla vis, genom att göra reklam för hennes mässa här på min blogg, så ökar jag på mitt eget välbefinnande. Det är ju nästan lite egocentriskt, dvs jag mår bra av att hjälpa till, även om det bara är en liten detalj, men då blir det ju bra för oss båda, en situation som ju brukar kallas för "win-win",
d v s alla mår bra.

Så Du, testa Du också, redan imorgon, gör en aktiv gärning, vad som helst, den behöver inte vara så stor, men gör någonting för att hjälpa en vän att lyckas med ett projekt, uppgift, livsdröm eller liknande, som den personer verkligen älskar och brinner för.

Du kommer själv att känna positiva känslor av det, jag lovar Dig!

Lycka till finaste Magdalena med Din mässa nästa helg!

Jag tycker att jakt är ett schysst sätt att avliva ett djur på, men det är viktigt att man tar tillvara på precis hela djuret. Jag gillar inte jakt om det enbart görs för nöjes skull. Ja, jag är djurvän, jag vill att djur har det bra, men jag gillar också kött och känner inte samvetskval för att äta kött. Jag har noga gått igenom mina egna värderingar i en av våra första kurser i Åk 1, som handlade om "medvetande". Jag har skrivit en uppsats, ett arbetei skolan, om just medvetande och hur jag applicerar egna tankar om det på hur man bör behandla djur. Det var en uppgift med ett slags filosofiskt perspektiv gällande "mind-body-frågan". Det var en av de mest intressanta och fängslande uppgifter jag någonsin arbetat med i hela mitt liv, trots att det bara var en student-uppgift. Jag fick verkligen tillfälle att "brottas med" mina egna värderingar. Jag letar alltid efter svensk köttråvara i butikerna, men föredrar att äta vilt eller djur som jag vet, genom min egen kontroll på plats, har haft ett schysst liv, enbart åker en kort väg till ett bra slakteri och där avlivas på mest smärtfria sätt. Jodå, jag har allt följt med även mina egna sporthästar ända fram till slutet, ibland t o m ända fram till bultpistolen med efterföljande slakt...
Jo, vi har ett ansvar för djuren hela vägen, från A till Ö, hävdar jag bestämt.

Kram på Er allihopa, mina fina läsare.
Sov sött!
Ingrid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar